Vier redenen om je baard te laten staan


Baarden zijn weer helemaal in. Gelukkig voor de mannen die van hun baard houden. En voor de vrouwen die mannen met een baard mooi vinden. Een baard is een belangrijk onderdeel in de stijl van de man. Maar het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Het beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf zoals zon en vervuilde lucht. Nu volgen vier voordelen van het laten staan van je baard:

Minder rimpels


Een baard beschermt je huid tegen de negatieve invloeden van zonlicht. Hoe meer haar en hoe dichter de baard, hoe beter de bescherming. Minder blootstelling aan zonlicht betekent ook dat je minder rimpels krijgt. Dus als jij genoeg baardhaar hebt van jezelf, laat je baard dan lekker staan. Het is goed voor je.

Beschermt tegen de zon


Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat dikke baarden je huid kunnen beschermen tegen de UV straling van de zon. De baard blokkeert het UV licht. Je huid onder de baard zal niet snel verbranden, en je bent beter beschermt tegen bijvoorbeeld huidkanker.

Goed voor het zelfvertrouwen


Mensen kijken anders aan tegen mannen met een baard. Dat is keer op keer bewezen. Naarmate de baard van een man dikker is, werden zij positiever ervaren. Een man met een baard wordt gezien als volwassener, aantrekkelijker, en gezonder, dan een man die zich scheert. Dan gaat het wel om een goed verzorgde baard.

Gezondere huid

Als je een baard hebt, is de kans heel groot dat je onder dat gezichtshaar een gladde huid hebt. Men zegt dat het scheren van je gezicht je huid beschadigt en bacteriën verspreid. Daarom krijgen sommige mannen die zich scheren puistjes. Als je je baard laat staan en goed verzorgd met de juiste producten, bevordert dat een gezondere huid.