Drie redenen om de trein in plaats van het vliegtuig te kiezen


Je hoort tegenwoordig van steeds meer mensen dat ze liever met de trein reizen dan met het vliegtuig. Zeker als het om vakantie of een stedentrip gaat. In een straal van zo een 800 km is het vaak nog sneller ook. Je ziet wat van de omgeving en komt ontspannen aan op je bestemming.

Van centrum naar centrum


De meeste treinstations bevinden zich in het stadscentrum. Dus zodra je de trein uitstapt ben je vaak al in de buurt van jouw bestemming. Mocht je toch nog verder moeten reizen dan zijn er vaak veel mogelijkheden met openbaar vervoer. Je bent in ieder geval geen geld kwijt aan dure transfers van en naar het vliegveld. Ook hoef je niet in de rij te staan voor security checks, en is het niet nodig dat je er al twee uur van te voren bent.

Bagage en huisdieren


In tegenstelling tot vliegreizen, kun je met de trein heel veel bagage meenemen. Het moet gek lopen willen er kosten aan verbonden zitten. Je bergt de bagage makkelijk op boven je stoel of in het compartiment in de wagon. Ook huisdieren kan je meestal meenemen zonder extra kosten. Alleen sommige grotere honden hebben wel een extra trein ticket nodig. Desondanks is het een stuk goedkoper dan de kosten die een vliegtuigmaatschappij rekent voor het vervoeren van huisdieren.

Het is veel beter voor het milieu

Als je de trein neemt, verlaagt je jouw CO2 uitstoot met minimaal de helft in vergelijking met het vliegtuig. De impact van jouw reis op het klimaat is dus vele malen kleiner. Reizen per trein is per definitie veel groener dan vliegen, en dan autorijden. Ook heb je geen extra vervoer nodig om van en naar het vliegveld te komen.