De slimme waterfles zorgt ervoor dat jij genoeg drinkt

apps gezonder leven

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat genoeg water drinken zowel belangrijk als goed voor je is. Wanneer je te weinig drinkt, kan dit leiden tot vervelende hoofdpijn, uitdroging of andere kwalen. Niet iedereen houdt bij hoeveel hij/zij op een dag drinkt. Sommige mensen vergeten zelfs om genoeg te drinken als zij bijvoorbeeld druk bezig zijn met hun werk. In de technologische wereld hebben ze hier nu een handige gadget voor bedacht. In deze blog lees je meer over de slimme waterfles en wat jouw mogelijkheden met deze drinkfles precies zijn.

Wat zijn de voordelen van een slimme waterfles?

De belangrijkste taak van de slimme waterfles is om jou op een dag meer vocht tot je te laten nemen. Dit heeft positieve gevolgen voor jouw gezondheid. Genoeg drinken is belangrijk, aangezien jij je lijf ermee verzorgd en je helderder kunt nadenken en je beter kunt concentreren wanneer je genoeg water drinkt. Een slimme waterfles geeft je signalen wanneer het tijd is om te drinken of wanneer het detecteert dat je nog te weinig hebt gedronken. De meeste werken samen met een app waarin jij jouw persoonlijke hydratatieplan kunt creëren.

Welke merken zijn de moeite waard?

De meeste slimme waterfles merken hebben meteen gekozen voor een milieuvriendelijk design. De EQUA Smart Water Bottle is bijvoorbeeld van boroscillaatglas gemaakt. Deze glassoort is hittebestendig en breekt niet snel. Deze waterfles geeft je meerdere keren per dag een signaal om te drinken. Je kunt er ook een app bij gebruiken om jouw hydratatieplan op te stellen. De Hidrate Spark 3 is één van de mooiste slimme waterflessen op de markt. Je kunt maar liefst uit 6 verschillende kleuren kiezen. De slimme fles geeft een mooi lichtsignaal wanneer het tijd is om te drinken. De ingebouwde sensor houdt bij hoeveel je drinkt en dit kan je in de app allemaal aflezen. Je kunt jouw Apple Watch of Google Fit er ook mee synchroniseren.