Wat koop jij bij een online drogist?

Er is een winkel waar werkelijk niemand zonder kan. Waar iedereen wel komt, in ieder geval een paar keer per jaar. De drogist. Wat zouden we zonder moeten? Waar de drogist al zolang we ons kunnen herinneren in het straatbeeld te vinden is, vind je de drogist online nu ook steeds vaker. Wat zijn de dingen die we daar kopen, en zijn die anders dan de zaken die we in de ‘stenen’ drogist aanschaffen?

Aanbiedingen scoren

Wat we het liefst doen in de drogist, of dit nu online is of in een stenen winkel, is aanbiedingen scoren. Drogisterijen lijken er bekend om te staan. Als het toiletpapier, het wasmiddel, de haarkleuringen of andere prijzige producten in de aanbieding zijn, slaan we ze massaal in.

Online zijn deze aanbiedingen vaak nog beter zichtbaar, en zijn we massaal geneigd ze nog wat meer in te slaan. Wat daarbij ook een rol speelt is dat je zelf niet alles mee naar huis hoeft te nemen. Loop je even snel de drogist in omdat je shampoo op is, is het niet altijd even handig om ook nog vier grootverpakkingen wasmiddel mee te nemen: daar ben je op dat moment niet op berekend. Laat je de boel echter door een online drogist thuisbezorgen, dan spelen volume, gewicht en gemak opeens geen rol meer. Het belandt allemaal netjes voor je deur, dus inslaan maar!

Dingen die je liever niet afrekent

Veel mensen hebben er totaal geen last van, maar velen van ons hebben het er toch moeilijk mee: artikelen afrekenen die, nou ja, gevoelig kunnen liggen. We noemen condooms, glijmiddel of zelfs maandverband: niet iedereen gaat er graag voor in de rij staan in de drogist. Online drogisterijen geven dan ook aan dat ze juist dit soort artikelen goed verkopen. Hier niet de angst om met een familieverpakking condooms in je mandje een bekende tegen te komen, nee, de postbode bezorgt de boel discreet thuis. Voor veel mensen een uitkomst.

Je favoriete product dat je nergens meer kon vinden

We weten het allemaal: drogisterijen staan vol. Vaak zelfs te vol. Het assortiment aan producten dat zij kunnen verkopen blijft ook alleen maar groeien, zelfs zodanig dat zij regelmatig keuzes moeten maken en producten uit hun assortiment moeten gooien.

Zoals jouw favoriete shampoo. Of de enige deodorant die je wel prettig vindt. Dat geurtje waar je zo dol op bent, je favoriete zonnebrandcrème. Ook dan kan een drogist online vaak uitkomst bieden. Deze worden een stuk minder gehinderd door ruimtegebrek, en bieden vaak producten aan die je al jaren niet meer in een fysieke winkel bent tegengekomen. Met een beetje geluk zit jouw favoriet er ook tussen.