De oplossing tegen kaalheid of haaruitval

Haaruitval, iedere Nederlandse man (en vrouw) krijgt er in zijn leven wel één of meerdere keren mee te maken. Uitgevallen haren keren doorgaans echter binnen de kortste keren weer terug. Nadat haren uitvallen, ontwikkelt zich namelijk een nieuw haarzakje. Hier kunnen tot wel twintig haren uit voortkomen. Helaas groeit het haar niet bij iedereen zo snel terug. Indien jij hier ook last van hebt, komt dit waarschijnlijk door het DHT-hormoon. Dit hormoon zorgt voor een verminderde doorbloeding van het haarzakje, waardoor haren niet snel terugkeren. Gevolg hiervan is dat er kale plekken of inhammen kunnen ontstaan. Wil je dit probleem ook verhelpen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk de oplossing tegen kaalheid of haaruitval.

Breng een bezoek aan een haarkliniek

De meeste mannen met haaruitval proberen dit eerst tegen te gaan door verschillende middeltjes te gebruiken. Zo kiest menig man er bijvoorbeeld voor om zijn haar te wassen met een speciale shampoo. Daarnaast zijn er mannen die op hun voeding letten in de hoop zo haaruitval te voorkomen. In veel gevallen biedt dit echter geen uitkomst, zeker niet wanneer de haaruitval veroorzaakt wordt door het DHT-hormoon. Wanneer je definitief verlost wilt worden van kaalheid of haaruitval, doe je er goed aan naar een haarkliniek te gaan. Zij kunnen jou namelijk precies vertellen welke behandelingen er mogelijk zijn om kaalheid of haaruitval tegen te gaan.

Haartransplantatie

In veel gevallen wordt er bij kaalheid of haaruitval een haartransplantatie aanbevolen. Dit is een medische ingreep waarbij haarzakjes uit het donorgebied verplaatst worden naar de kale gedeeltes op het hoofd. Het donorgebied is in veel gevallen het achterhoofd. De haarzakjes die zich hier bevinden, hebben namelijk een andere genetische aanleg. Dit maakt dat ze immuun zijn voor het DHT-hormoon, waardoor er dus geen kale plekken kunnen ontstaan. Ook na de behandeling is dit niet mogelijk. Je hoeft dus niet langer bang te zijn voor kale plekken of inhammen wanneer je kiest voor een haartransplantatie.

Kies voor een gespecialiseerde kliniek

Wil je inhammen implanteren? Dan kun je dit tegenwoordig op verschillende plekken laten doen. Je doet er echter goed aan om voor een behandeling bij een haarkliniek te kiezen. Dit omdat je er bij zo’n kliniek van verzekerd bent dat je geholpen wordt door specialisten. Indien je elders een haartransplantatie ondergaat, is dit nog maar de vraag. Toch zijn er genoeg mensen die voor behandeling buiten een kliniek kiezen. De prijs van een haartransplantatie is hier de voornaamste reden voor. In een kliniek betaal je namelijk aanzienlijk meer voor een transplantatie. Bedenk je echter wel dat je hier verzekerd bent van een succesvolle haartransplantatie. Je hebt er jarenlang plezier van en je weet zeker dat de getransplanteerde haren in dezelfde richting groeien als de rest. Bij behandeling buiten een kliniek moet je dit nog maar afwachten