Zou jij een tandenborstel met Artificial Intelligence kopen?

ai tandenborstel

Artificial Intelligence is een steeds bekender wordende term. Dit houdt niets anders in dan een zelflerende gadget, computer of apparaat die zonder bepaalde programmering dingen eigen kan maken. Eigenlijk gaat het om slimme robots, terwijl het niet per se fysieke robots hoeven te zijn. Artificial Intelligence kan eigenlijk overal voor worden ingezet. De apparaten leren door trial en error, waardoor zij kunnen bijhouden wat jouw patronen zijn. Oral-B heeft nu een speciale tandenborstel ontworpen die gebruik maakt van deze technologie. De borstel heet de Oral-B iO en in deze blog lees je meer over de eerste Artificial Intelligence tandenborstel.

Wat is de Oral-B iO precies?

De Oral-B iO zou door de Artificial Intelligence precies kunnen zien en meten waar hij zich in jouw mond bevindt. Deze slimme tandenborstel moet ervoor zorgen dat de mondverzorging van haar gebruikers sterk wordt bevorderd en er een persoonlijke poetservaring ontstaat. De tandenborstel zorgt er met lichtsignalen voor dat je niet te hard of te zacht op je tanden drukt. Op een display zie je hoe ver de batterij opgeladen is en kan je zien hoe lang je nog dient te poetsen. Door de koppeling met de Oral-B app zie je welke delen van jouw gebit een betere verzorging nodig hebben.

Wat zijn de voordelen van een tandenborstel met Artificial Intelligence?

Doordat de Oral-B iO tandenborstel aan een app gekoppeld is, kan jij volledig inzicht krijgen in je poetsgedrag. De app kan je tips geven om je tanden op de best mogelijke manier te poetsen. Je kunt in de gaten houden of jouw gebit gezond is of dat er ergens gaatjes zitten. Oral-B testte de tandenborstel en kwam met verbluffende resultaten. Na acht weken zagen zij namelijk dat 100% meer tandplakverwijdering had plaatsgevonden. Na één week begon tandvlees er ook gezonder uit te zien en 83% van mensen met serieuze tandvleesproblemen, merkten na 8 weken een groot verschil. Hun tandvlees was namelijk weer gezond.