In de wintermaanden een gezonde uitstraling op je gezicht: zó lukt dat

Je huid krijgt het behoorlijk zwaar te verduren tijdens de wintermaanden! Je kunt een droge huid hebben, er bleek uitzien of roodheid ervaren. Dat is allemaal niet zo prettig. Misschien voel je je er zelfs onzeker door. Wat kun je doen om ’s winters toch een gezonde uitstraling te hebben op je gezicht? Lees snel verder voor onze tips.

PMU

Heb je al eens van PMU gehoord? Dit staat voor permanente make-up. PMU kan zeker helpen om je zelfvertrouwen weer een boost te geven! Met permanente make-up kies je namelijk voor make-up die voor een lange periode blijft zitten. In ieder geval tijdens de hele winter dus, maar waarschijnlijk nog wel wat langer. Zo geniet je continu van een frisse uitstraling in je gezicht, aangezien make-up daar zeker bij helpt. Er zijn verschillende soorten PMU: ga na wat het best bij jou past. Eyeliner tatoeëren is bijvoorbeeld een goede optie. Daarmee zie je er de hele dag door en in elk seizoen verzorgd uit.

Make-up routine

Naast PMU is er nog reguliere make-up om aan te denken. Als je wenkbrauwen en eyeliner al permanent gedaan zijn, heb je zelfs meer tijd om aan je verdere make-up routine te besteden. Zo kun je in de wintermaanden wel wat foundation gebruiken, evenals blush. Dit zorgt voor kleur in je gezicht. Ideaal als je vindt dat je er bleekjes uitziet. Ga op zoek naar een kleur foundation of blush die goed bij jouw huid past. Hier kun je je ook over laten adviseren, als je er zelf niet uitkomt. Nog meer tips voor kleur in het gezicht? Draag lipstick of oogschaduw! Je kunt dit ook op subtiele wijze aanbrengen – het hoeft niet direct overdreven te zijn, als dat niet bij jouw stijl past.

Goede crème gebruiken

Heb je last van een droge of zelfs een pijnlijke huid? Ook dat kan maken dat je gezicht er wat ongezond uitziet. Door het kille weer en de verwarming die binnen aanstaat, heeft je gezicht wat extra verzorging nodig. Kies voor een goede crème. Idealiter smeer je zowel dag- als nachtcrème op. Al kun je ook een van de twee opties kiezen.

Luchtbevochtiger in huis

Is alleen een crème niet voldoende? Het is een idee om een luchtbevochtiger in je huis te plaatsen. In de woonkamer of de slaapkamer bijvoorbeeld, of in beide ruimtes. Dit apparaat zorgt ervoor dat je vochtbalans beter behouden blijft in je huid. Met name als je last hebt van extreme droogte, is het de moeite waard.

Juiste voedingsstoffen

Wist je dat de uitstraling van je huid ook wordt beïnvloed door de voedingsstoffen die je binnenkrijgt? Zorg daarom voor een goed eetpatroon. Antioxidanten laten je huid er stralend uitzien. Met name vitamines, omega-3-vetzuren en zink dragen bij aan een gezonde glow. En daar voel jij je weer beter door!