Hier moet je op letten bij het uitkiezen van incontinentie ondergoed

Ondanks dat het een onderwerp is waar men niet openlijk over praat, is het toch een veelvoorkomend probleem onder kinderen en ouderen: incontinentie of bedplassen. Gelukkig zijn deze ‘ongemakken’ eenvoudig aan te pakken door het gebruik van incontinentie ondergoed. Doordat het internet vol staat met verschillende adviezen, is het begrijpelijk dat het soms lastig is om de juiste keuze te maken. Want welk product is nu voor mij de juiste oplossing? In dit artikel geven we je graag wat tips waar je op kunt letten.

Incontinentiemateriaal: de opbouw

Het is eerst goed om te weten waar het materiaal precies uit is opgebouwd. Het bestaat vaak uit een materiaal dat de buitenkant vormt, waarin wattenpulp zit verwerkt. In deze watten zitten vervolgens absorberende korrels en deze bepalen hoeveel vocht een verband kan opnemen. Deze korrels worden ook wel Super Absorberende Polymeren, ofwel SAP genoemd. Wanneer mensen incontinent zijn of worden, dan wordt er vaak voor een incontinentiebroekje gekozen. Deze kan gekoppeld zijn aan een plaswekker waardoor je wordt geprikkeld als er een paar druppels in het broekje verschijnen.

Beste keuze voor je huid

Een combinatie van warmte en vocht is geen goede samenstelling voor je huid. Wanneer urine op het lichaam valt en deze vervolgens blijft liggen, dan kan dit de huid aantasten waardoor je last kunt krijgen van rode, geïrriteerde plekjes. Het is daarom goed om incontinentie ondergoed te kiezen die het beste bij jouw huid past. Daarnaast is het belangrijk om je huid goed te blijven wassen. Dit kan met water of met speciale reinigingszeep. Ook hier is het belangrijk om te kijken welke zeep voor jouw type huid geschikt is.

Incontinentie ondergoed: online bestellen

Ondanks dat online bestellen een makkelijke en vooral veilige weg is, is een bezoekje aan de huisarts geen verkeerde stap. De huisarts kan het probleem goed in kaart brengen en daarnaast ook tips en adviezen geven over het gebruik van incontinentie ondergoed. Wanneer je online wilt bestellen, is het goed om te kijken of het een betrouwbare winkel is. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het KvK-nummer, maar ook naar de contactgegevens en de ‘over ons’- pagina. Kijk daarnaast goed naar welke producten je echt nodig hebt en let daarbij op de extra leveringsvoorwaarden of retourzendingen. Goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het online bestellen van absorberend ondergoed. Succes!